Näytä video
285

Åkero Fredrika

"Minun Suomeni on lapsiystävällinen, yhdenvertainen, kunnioittava, turvallinen ja kaksikielinen. Minun Suomeni on aktiivinen toimija Pohjoismaissa ja maailmalla."

Olen 35-vuotias karjaalainen julkishallinnossa toimiva valtiotieteiden kandidaatti ja nuorisosihteeri. Tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla. Tuoreena äitinä haluan puolustaa lasten parasta. Juuri nyt tärkein tehtäväni on tunnistaa lapsen näkökulma. Oman lapseni ja muiden lapsien vuoksi panostani tarvitaan näissä eduskuntavaaleissa. Haluan nimittäin nähdä Suomen, joka tukee kaikkia lapsiperheitä taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti – nyt lasten edellytykset ovat liian epätasa-arvoiset. Seuraavan hallituksen päätökset määrittävät lasten kasvua Suomessa.

Minulla on runsaasti poliittista kokemusta ja sen mukanaan tuoma laaja verkosto. Olen muun muassa ollut 12 vuotta kaupunginvaltuuston jäsenenä Karjaalla ja Raaseporissa sekä
kaupunginhallituksen jäsenenä ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Olen toiminut RKP-nuorten ja Pohjoismaiden Keskustanuoret -järjestöjen puheenjohtajana sekä Astrid Thorsin eduskunta-avustajana.

Jos haluamme muuttaa yhteiskuntaa, tarvitsemme päättäväisyyttä, joka johtaa tuloksiin. Minulla on se päättäväisyys ja tarmo, joka johtaa tuloksiin, ja haluan muuttaa yhteiskuntaa.

Nimi: Åkero Fredrika
Syntymävuosi: 1984
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Kotipaikka: Karjaa, Raasepori
Titteli: civil servant, bachelor in public administration
Sähköposti: fredrika.akero@hotmail.com
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Maailman lapsiystävällisin maa

Perhevapaita ja lapsiperheiden saamaa tukea on vahvistettava. Olen alkanut ymmärtää lapsiperheiden arkea paremmin vietettyäni viimeisen vuoden poikani kanssa kotona. Erityisesti yksinhuoltajia pitäisi tukea enemmän, ja yksinhuoltajakorotuksen nostaminen on hyvä alku. Suomen lapsiköyhyyteen on kiinnitettävä enemmän huomiota – emme voi hyväksyä nykyisiä taloudellisia kuiluja.

Haluan nähdä enemmän isiä pidemmillä vanhempainvapailla. RKP:n 6+6+6-vanhempainvapaamalli on minunkin ratkaisuni. Se parantaa myös äidin mahdollisuutta olla kotona. Malli antaisi kullekin vanhemmalle oikeuden puolen vuoden vanhempainvapaaseen, ja kolmannen puolen vuoden jakson vanhemmat voisivat jakaa haluamallaan tavalla.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Infrastruktuuri ja toimivat liikenneyhteydet

Meidän pitää kehittää Länsi-Uuttamaata! Länsiuusimaalaisille tärkeitä asioita on nostettava esiin paremmin ja ymmärrettävä, että niistä jokainen tarvitsee oman toimintasuunnitelman. Meidän pitää näyttää, että me olemme olemassa, ja saada ulkomaailma ymmärtämään, että me elämme ja toimimme täällä, ja millaisia tarpeita meillä on.

Seuraava eduskunta päättää useista asioista, jotka vaikuttavat merkittävästi Länsi-Uudenmaan kehitykseen, kuten sote-uudistuksesta, maakuntauudistuksesta sekä niin kutsutusta tunnin junasta. Uuden radan rakentamisen asemesta rahaa pitäisi sijoittaa rantarataan, joka voisi olla lähes yhtä nopea vaihtoehto Helsinki–Turku-väliä matkustaville. Siihen investoiminen olisi edullisempaa ja fiksumpaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoiva kansa

Liikunta ja kulttuuri luovat hyvinvointia. Yhdistysaktiivina toimiminen on ollut minulle itsestäänselvyys jo lapsesta saakka. Yhteenkuuluvuuden ja ilon tunteet, joita koen ollessani mukana Karis Flickorna -partiojärjestössä ja käsipalloseura BK-46:ssa ja saadessani työskennellä lasten ja nuorten kanssa, antavat minulle energiaa ja samalla saan uusia ystäviä. Olen ylpeä siitä, että olen luomassa nuorille edellytyksiä kehittyä ja vahvistamassa heidän itseluottamustaan Raaseporin kesäteatterin ja Karjaan TryckeriTeaternin tuotannoissa.

Vapaaehtoinen johtaja, joka osallistuu yhdistystoimintaan viikoittain, tekee paikallisyhteisöstämme paremman paikan. Jotta yhdistykset voisivat jatkaa arvokasta työtään yhteiskunnassa, meidän pitää varmistaa verovapaus, välttää tarpeetonta byrokratiaa lupa- ja ilmoitusmenettelyissä ja varmistaa pienempien teatterien toimintaedellytykset.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu