Näytä video
180

Borgarsdóttir Sandelin Silja

"Haluan tehdä Suomesta ekologisesti, taloudellisesti sekä sosiaalisesti kestävämmän maan. Maan, jossa päätökset ovat pitkäjänteisiä ja ihmisten näkökulmasta parhaat mahdolliset. Tervetuloa mukaan tekemään Suomesta entistä kestävämpi!"

Nimi: Borgarsdóttir Sandelin Silja
Syntymävuosi: 1985
Vaalipiiri: Helsingin vaalipiiri
Titteli: varapuheenjohtaja, poliittinen asiantuntija ja kaupunginvaltuutettu
Sähköposti: silja@sfp.fi
www: http://silja.nu
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Ilmasto ja ympäristö

Yksi haaste on muita suurempi. Minä en käännä selkääni ilmastonmuutokselle!Ympäristö- ja ilmastopolitiikka ovat aikamme suurimmat haasteet. Tänään tehtyjen kestävien ilmastopäätösten kautta annamme tulevaisuuden sukupolville parhaat mahdolliset edellytykset. Suomen on vähennettävä päästöjä, vahvistettava luonnon moninaisuutta ja kehitettävä hiilinieluja. Verotus voi ohjata kulutusta. Saastuttajan tulee myös maksaa. Siirtyminen ympäristöystävällisempään yhteiskuntaan on tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Yrityksille ja tutkijoille tulee antaa parhaat puitteet menestyä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Yhä useammalla on oltava työpaikka. Työllisyys tukee sekä taloutta että hyvinvointia.Vastuullinen, kestävä ja pitkäjänteinen julkinen talous on toimivan hyvinvoinnin perusta. Korkea työllisyys tukee taloutta parhaiten. Ei ole olemassa yhtä lääkettä työllisyysasteen nostamiseen, vaan siihen tarvitaan laaja valikoima toimenpiteitä. Keskeisiä ovat perhepolitiikan uudistaminen, osaamisen vahvistaminen ja uudistaminen, parempi työhyvinvointi ja työmarkkinoiden joustavuus. Tarvitsemme suuremmassa määrin politiikkaa, joka antaa yrityksille mahdollisuuksia toimia ja onnistua. Tarvitsemme tehokasta, oikeudenmukaista ja ennakoitavissa olevaa verotusta. Suomen kokonaisveroaste kuuluu EU-maiden korkeimpiin. OECD:n suosituksen mukaan työn verotusta tulisi Suomessa keventää. Perintö- ja lahjavero pitäisi korvata tulevaisuudessa verolla, joka lankeaa maksettavaksi vasta, kun perintö myydään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Maailman lapsiystävällisin maa

Perhepolitiikkaa on uudistettava. Lapsille on annettava paras alku elämään ja vanhemmille mahdollisuus osallistua sekä perhe- että työelämään.

Suomen tulee olla maa, jossa ihmiset voivat hyvin ja ovat onnellisia – maa, jota leimaa inhimillisyys. Eri yhteiskuntauudistuksissa, erityisesti sosiaali- ja terveysalalla, on unohtunut kaikkein keskeisin, nimittäin ihminen. Palvelujen saatavuuden niin suomeksi kuin ruotsiksi on toimittava paremmin erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa ja koulutuksessa. Jokaisella lapsella tulee olla oikeus päivähoitoon ja meidän tulisi pitkällä tähtäimellä pyrkiä maksuttomaan varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatuksen on annettava lapsillemme parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten, mutta myös helpottaa vanhempien arkea. Jotta tämä käytännössäkin toimisi, on subjektiivinen päivähoito-oikeus palautettava, ryhmiä ei saa suurentaa, pätevää ja työssään viihtyvää henkilökuntaa on oltava riittävästi, ja meidän tulisi ottaa käyttöön lähipäiväkotiperiaate. Suomen kautta aikojen suurin valtti koulutuksessa on maksuttomuus. Se tulee taata ja koulun on oltava turvallinen ja tasa-arvoinen. Hyvän oppilashuollon ja monipuolisen tuen saatavuus on turvattava koko opintopolun ajan.

Yhteiskuntamme tulee ylipäätään paremmin huomioida yhteiskunnan moninaisuus. Se suosisi kaikkia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu