Näytä video
262

Fry Janina

"Korkeatasoinen ja tasa-arvoinen sosiaali- ja terveydenhuolto kaikille!"

Olen kahden lapsen äiti ja yrittäjä Espoosta. Synnyin Helsingissä, mutta vietin lapsuuteni ja nuoruusvuodet Porvoossa, joka on edelleen minulle kuin toinen koti.
Viime vuosien omakohtaiset kokemukset äitinä, lähiomaisena ja potilaana ovat herättäneet mielenkiinnon ja halun vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Sähköposti: fryjanina@gmail.com
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Hoito ja hoiva

Kaikilla, vauvasta vaariin on oikeus korkeatasoiseen terveydenhuoltoon kotipaikasta ja tuloista riippumatta. Me kaikki joudumme kohtaamaan elämässämme kuolemaa ja arvokas päätös elämälle on jokaisen perusoikeus.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Työ ja elinkeinoelämä ovat jatkuvassa muutoksessa yhä voimistuvan digitalisaation myötä. On yhteiskunnan etu, että yrittäjyyden kynnystä madalletaan. Jotta Suomi säilyttäisi yrityksensä ja kilpailukykynsä, yrittäjyyteen pitää kannustaa teoilla eikä vain sanoilla.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoiva kansa

Nuorten mielenterveysongelmat ja syrjäytyminen tulee ennaltaehkäistä. Lapset ovat tulevaisuutemme ja meillä on vastuu luoda heille onnistumisen edellytykset. Perheet tarvitsevat lisää yhteistä aikaa ja lapset läsnäolevia vanhempia. Harrastustoiminnan yhdistäminen koulujen iltapäivätoimintaan mahdollistaisi monissa perheissä esimerkiksi yhteiset ruokailut, jotka ovat tutkitusti kasvatuksellisia arjen tärkeitä hetkiä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu