Näytä video
264

Gästrin Eva-Lena

"Minulle on tärkeää, että jokainen lapsi saa kasvaa turvallisessa ympäristössä ja että jokaista ihmistä kohdellaan tasavertaisesti taustasta tai lähtökohdista riippumatta. Haluan, että lapsemme voivat nauttia elämästä ja puhtaasta luonnosta myös tulevaisuudessa. Päättäjien tehtävä on luoda edellytykset lasten ja perheiden hyvinvoinnille."

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, olen syntynyt ja kasvanut Espoossa. Tällä hetkellä työskentelen uimaopettajana koululaisuinneissa Espoossa ja Sipoossa. Asun Viherlaaksossa poikani kanssa.

Nimi: Gästrin Eva-Lena
Syntymävuosi: 1979
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Kotipaikka: Espoo, Viherlaakso
Titteli: Sairaanhoitaja (Ylempi AMK), uimaopettaja, yrittäjä
Sähköposti: egastrin@gmail.com

Vaaliteemat

Hyvinvoiva kansa

Perheemme elävät tänä päivänä kovan paineen alla. Meidän pitää käydä töissä, huolehtia lapsistamme ja iäkkäistä vanhemmistamme, huolehtia itsestämme ja parisuhteesta, löytää aikaa omille harrastuksille, tavata ystäviä jne.

Perheet tarvitsevat yhteiskunnalta joustavia palveluita jotka mahdollistavat työelämän ja vapaa-ajan yhteensovittamisen. Pitäisi esimerkiksi useammin olla mahdollisuus osa-aikatyöhön tai työskentelyyn etänä. Kouluissa pitää olla aamutoimintaa jotta vanhemmat voivat tarvittaessa mennä aikaisin aamulla töihin. Koulukuljetusten pitää toimia kahdesta osoitteesta mikäli vanhemmat ovat eronneet ja tulee olla helppo saada esim keskusteluapua neuvolasta ilman pitkiä odotusaikoja.

Hyvinvoivissa perheissä kasvaa hyvinvoivia lapsia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hoito ja hoiva

Hoidon tulee olla helposti saatavilla täysin riippumatta siitä, miten SOTE-uudistuksen käy. Palveluiden tulee olla lähellä ihmistä (myös haja-asutusalueilla) eikä potilaan kuulu miettiä kuka järjestää hoidon tai mitä se maksaa.

Terveyskeskukseen on saatava yhteys samana päivänä kaikissa asioissa eikä potilasta tule pompottaa eri paikkojen välillä. Byrokratia ei saa ohjata hoitoa vaan potilaan tarpeiden on oltava keskiössä.

Meidän tulee varmistaa, että hoitohenkilöstöllä on hyvät edellytykset hoitaa työnsä - aikaa potilaalle, tarpeeksi henkilökuntaa sekä tukea työssä jaksamiseen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulu ja koulutus

Tulevalla vaalikaudella meidän on panostettava koulutukseen. Toisen asteen koulutus on saatava maksuttomaksi ja pitäisi myös selvittää, kannattaisiko sen olla pakollinen. Mielestäni 15-vuotiaat eivät ole vielä valmiita työelämään.

Koulutuksessa on panostettava laatuun eikä etänä tapahtuvaa opiskelua tule enää lisätä. Oppilaat tarvitsevat opetusta sekä sosiaalisia kontakteja. Nuoret tarvitsevat myös opinto-ohjausta jotta löytävät itselleen sopivan ammatin tai opiskelupaikan.

Koulutus kuuluu kaikille ja se lisää tasa-arvoa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu