Näytä video
267

Heijnsbroek-Wiren Mia

"Kohtaan, Kuuntelen ja Toimin, "

Olen 49-vuotias, naimisissa, kahden tyttären äiti.
Olen viidettä vuotta Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja yhdettätoista vuotta kunnanvaltuutettuna, kuudetta vuotta mukana Uudenmaan maakuntahallitustyöskentelyssä jonka myötä omaan laajan ymmärryksen maakunnasta.
Olin mukana vuoden 2011 vaaleissa jossa sain 1211 ääntä. Nyt kahdeksan vuotta kokeneempana lähden motivoituneena tavoittelemaan arvokasta kansanedustajan tehtävää.
Minussa teillä on päättäjä, jonka sydän on Itä-Uudellamaalla! Minussa on kova tahto vaikuttaa koko Uudenmaan kehitykseen. Kaupungistuminen on tosiasia mutta tahdon taistella seutukuntien kehitysmahdollisuuksien puolesta. Kansanedustajan tehtävässä on oltava kiinnostunut ihan kaikesta ja siksi koen aina vaikeana asettaa asioita järjestykseen, mutta kolmen kärkeni on työllisyys, energiapolitiikka ja nuorten asiat.
Yrittäjyydellä viedään suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin ja ylläpidetään hyvinvointivaltion palvelut. Tahdon panostaa työllisyyden ja elinkeinoelämän toimintaympäristöihin ja energiapolitiikkaan, joka on sekä luonnon että teollisuuden kannalta fiksua. Se sisältää myös ydinvoiman jatkuvuuden Suomessa vielä pitkään.
Nuorten asiat ovat minulle sydämen asia. Työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten määrä on puolitettava tulevalla hallituskaudella. Toisen asteen ammatilliseen koulutukseen tehdyt leikkaukset ja virheet on korjattava.
Olen työskennellyt 10 vuotta ammattiopettajana toisella asteella, pääasiassa ravintola-alan palvelu- ja yhteisten aineiden parissa. Tällä hetkellä työskentelen Ohjaamossa projektityöntekijänä.
Työuraani mahtuu myös muun muassa oma kahvila-ravintolayritys, työtä perheen vientiyrityksessä, Kämpin kongressi- ja bankettipäällikön työ sekä edelleen keikkaluontoisena edustushovimestarin työ, koska se on palkitsevaa ja arvostettua. Olen ylpeä ammattikunnastani ja jokaisesta joka tekee palvelutyötä eri aloilla. Kun halu palvella on selkärangassa, niin työ sujuu, oli se sitten kuninkaallinen illallinen tai tiukka neuvottelu kokouspöydän äärellä.
Asumme perheen kanssa Loviisan idyllisessä keskustassa. Mansikkapaikkamme on mökki Pernajan saaristossa, jossa viihdymme ja lataamme akkuja arjen työhön. Tyttäristä vanhempi opiskelee kansainvälistä juridiikkaa Hollannissa ja nuorempi on abiturientti ja aloittaa opiskelut ensi syksynä. Näen että elämäntilanteemme on pisteessä, jossa pystyn antamaan yhä enemmän yhteiskuntamme rakentamiseen ja siksi olen nyt tavoittelemassa tätä arvokasta paikkaa eduskunnassa. Kohtaan, kuuntelen ja toimin.

Nimi: Heijnsbroek-Wiren Mia
Syntymävuosi: 1969
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Kotipaikka: Loviisa
Titteli: projektityöntekijä Ohjaamo
Sähköposti: mia.heijnsbroekwiren@gmail.com
Puhelinnumero: 040-1972569
www: https://www.miahei.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Työ ja yrittäjyys

Yrittäjyydellä viedään Suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin ja ylläpidetään hyvinvointivaltion palvelut. Tahdon edelleen panostaa työllisyyden ja elinkeinoelämän toimintaympäristöihin.Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmasto ja ympäristö

Luotettava energian toimitus ja hinta vaikuttavat meidän teollisuuteen, kauppaan ja meidän jokaisen elämään, vuoden jokaisena päivänä. Tahdon vaikuttaa energiapolitiikkaan joka takaa teollisuuden kilpailukyvyn. Energiantuotannon on oltava hiilineutraali, uusiutuva ja päästötön.Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoiva kansa

Nuorten asiat ovat minulle sydämen asia. Yhä useammat nuoret saavat jakaa nuorisopsykiatrian vähäiset palvelut. Meidän on saatava suuremmat resurssit mielenterveyden ja psykiatrisen erikoissairaanhoidon piiriin ja pystyttävä tukemaan myös perheitä, kun lapsi sairastuu.


Olen työssäni toisen asteen ammattiopetuksessa ja nykyisessä työssäni Ohjaamossa tavannut valitettavan monta nuorta jotka ovat avun tarpeessa. Yhteiskuntamme etu olisi saada palveluihin resursseja niin että tervehtyminen ja osallisuus yhteiskunnassa olisi mahdollista. Meidän on pidettävä huoli siitä, että kouluissa on tarpeeksi aikuisia ja riittävät kouluterveyden huollon palvelut.


Meidän perheen omakohtaiset kokemukset tyttären sairastuessa anorexiaan ovat niin ikävät, että niistä ei voi puhua juhlapuheissa joissa ylistetään suomalaista erikoissairaanhoitoa, valitettavasti. Viimeiset neljä ja puoli vuotta ovat olleet sekä iloa että itkua ja epätoivoa siitä, että kaikilla perheillä ei ole sitä voimavaraa löytää ja vaatia palveluita jotka tulisi olla kaikkien saatavilla. Tappelin omani puolesta ja kerroimme siitä avoimesti. Sen myötä sain mahdollisuuden olla tukena muiden nuorten syömishäiriöitä sairastavien ohjaamisessa oikealle luukulle. Syömishäiriö ei ole häpeä, vaan sairaus siinä missä muutkin, mutta kun mieli on rikki, se vaati erityistä apua.


Työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten osuus on Uudellamaalla 8,5 prosenttia, se on saatava ensi hallituskaudella puolittumaan. Toisen asteen ammatilliseen koulutukseen suunnattua rahoitusta on lisättävä ja nuorille suunnattua projektitoimintaa maahanmuuttaja- ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille on laajennettava.


Tekemistä riittää, nuoret ovat tulevaisuutemme ja heidän hyvinvoinnin edistämiseen tahdon panostaa, joka päivä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu