186

Henriksson Sofia

"Päättäjillä on vastuu löytää tasapaino humanitaarisuuden, ekologian ja talouden välillä. On inhimillisen politiikan aika, jossa tiede ja tutkimus ovat etusijalla."

Olen opiskellut historiaa, taidehistoriaa sekä pedagogiikkaa Åbo Akademin yliopistossa, josta valmistuin maisteriksi keväällä 2016. Olen työskennellyt opettajana Lärkanin lukiossa, sekä tekstitysoperaattorina Svenska Teaternilla. Nykyisin työskentelen RKP:n valtuustoryhmän poliittisena erityisavustajana Helsingissä. Olin ehdoilla kunnallisvaaleissa 2017.

Politiikka on minulle tärkeää, sillä yhteiskunnan muovaaminen ihmisen sekä luonnon tarpeita kunnioittaen, on vastuullamme. Meidän on opittava näkemään asioita uudesta näkökulmasta, elämään sovussa ja pyrittävä yhteisiin globaaleihin tavoitteisiin yhteistyön avulla, kestävän tulevaisuuden puolesta. Tärkeitä päätöksiä on tehtävä, emmekä saa haudata päätämme hiekkaan!

Nimi: Henriksson Sofia
Syntymävuosi: 1989
Vaalipiiri: Helsingin vaalipiiri
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Poliittinen erityisavustaja, filosofian maisteri
Sähköposti: sofia.henriksson@sfp.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Hyvinvoiva kansa

Yhteiskunnan toimivuus ja hyvinvointi taataan parhaiten varmistamalla että ihmiset voivat hyvin.

Suomessa monet kärsivät mielenterveysongelmista, masennuksesta ja yksinäisyydestä. Ihminen on sosiaalinen olento, jolle stressi ja yksinäisyys on vaarallista.

Haluan kehittää yhteiskuntaamme suuntaan, jossa ihmisiä ei jätetä yksin koteihinsa ongelmiensa kanssa. Yhteisön tunnetta ja turvaa pitää kehittää palveluja lisäämällä. On kaikkien etu, että ihmisillä on turvaverkko ympärillään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmasto ja ympäristö

Ilmastonmuutos on otettava vakavasti. Tämä on sukupolvemme suurin haaste, emmekä voi kääntää pois katsettamme tulevaisuudessa odottavilta seurauksilta.

Meidän on uudistettava ilmastopolitiikkamme, jotta maapallon lämpötila ei nousisi yli 1,5 astetta. Tämän pitää olla kaikista tärkein tavoite. Jos haluamme taata turvallisen tulevaisuuden lapsenlapsillemme, meidän on toimittava heti!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu