Näytä video
272

Tanja von Knorring

"Tasa-arvoa kaikkien sukupolten välillä. Hoministina asetan henkilön arjessa sukupuolen edelle, ja katson että sukupuoli on ykstiyis-, ja lääketieteellinen asia. Haluan että Suomi saa heti uuden henkilöidentieettilainsäädännön, koska nykyinen on paitsi syrjivä ja vanhentunut, myös YK:n ja EY:n tuomitsema. Ajan myös yhdenvertaista ja ihmisarvoja kunnioittavaa, voittoa tavoittelematonta vanhustenhoitoa, ja myös liikenne- ja ympäristökysymykset ovat sydäntäni lähellä. "

Olen 59 vuotias, ja työkokemusta liikenne ja infra-alalta on minulla jo lähes 40 vuotta. Olen ollut pitkään mukanan kunnallispolitiikassa monessa eri tehtävässä, kuten poliisitoimessa, teknisessä- tai koululautakunnassa. Nyt haluan olla Suomen historian ensimmäinen transhenkilö eduskunnassa!

Nimi: Tanja von Knorring
Syntymävuosi: 1959
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Kotipaikka: Espoo
Titteli: Toiminnanjohtaja
Sähköposti: tanja@nea.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Ihmisoikeudet ja HBTQI+

Suomen lainsäädäntö on vanhentunut kun puhutaan transhenkilöiden ihmisoikeuksista. Suomella on ainoana maana Länsi-euroopassa laki, joka määrää steriloinnin pakolliseksi henkilöille jotka juridisesti muuttavat sukupuoltaan.

– Suomen lainsäädäntö koskien sukupuoliidentiteettiä on vanhentunut ja se ei kunnioita transhenkilöiden ihmisoikeuksia. Sekä YK että Euroopan unionin ihmisoikeustuomioistuin ovat kritisoineet Suomea ihmisoikeuksia loukkaavasta lainsäädännöstä. Ihmisten itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa, ja transhenkilönä haluan, että Suomi nopealla aikataululla uudistaa tätä lainsäädäntöä

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaaliturva ja turvallisuus

Kaikilla on oikeus laadukkaaseen hoitoon, niin vanhalla kun nuorella. Valitettavasti meitä on viime aikoina muistutettu, siitä että näin ei aina ole. Olen huolissani geriatrisesta hoidosta yleisellä tasolla, mutta myös henkilökohtaisella tasolla, kun olen monta vuotta toiminut vanhempani omaishoitajana. Emme enää voi siivuttaa ongelmia, vaan meidän täytyy löytää ratkaisut hoidossa esiintyviin puutteisiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Infrastruktuuri ja toimivat liikenneyhteydet

– Tarvitsemme liikenteen maakuntastandardin, jotta voimme varmistaa yhteinäisen suunnittelun maakuntakohtaisesti. Tarvitsemme koko maan kattavan järjestelmän joka yhtenäistää liikenne- ja palveluketjut. Ei pitäisi rakentaa lisää rautatieverkkoja, vaan meidän tulee ajantasaistaa olemassa oleva verkosto. Samoin meidän tulee myös varmistaa, että tiestömme on kunnossa.

– Luonnon kannalta ja mitä ympäristöhaasteisiin tulee, meidän on tarkasteltava autokantaamme. Suomen autokanta, jonka keski-ikä on noin 12 vuotta vanhaa,kuulu Euroopan vanhimpiin. Jos autokantamme olisi yhtä uutta kuin Saksan vastaava, meillä olisi noin 30 prosenttia vähemmän päästöjä autoliikenteestä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu