Näytä video
51

Ollikainen Mikko

"Koko Pohjanmaan ehdokas! Sydämeni on Pohjanmaalla ja haluan ottaa vastuuta siitä, että Pohjanmaan asioita tuodaan esille valtakunnan tasolla niin suuremmissa kuin pienemmissäkin kysymyksissä."

Nimeni on Mikko Ollikainen. Olen 41-vuotias perheenisä Maalahdesta, jossa asun avopuolisoni ja kahden pienen lapseni kanssa. Työskentelen Vöyrin kunnanjohtajana.
Koulutukseltani olen luokanopettaja ja toimittaja.

Olen muun muassa työskennellyt luokanopettajana Övermalax skola -koulussa, mutta myös toimittajana Vasabladet-lehdessä ja Ylen ruotsinkielisessä toimituksessa.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Yhteiskunnallisissa tehtävissä olen työskennellyt vuodesta 2009 lähtien, jolloin aloitin työt ministeri Stefan Wallinin erityisavustajana. Sen jälkeen olen työskennellyt RKP:n aluepäällikkönä, Maalahden kunnanjohtajan sijaisena sekä Sote-selvittelijänä Pohjanmaalla.

Minulla on vuosien saatossa ollut useita luottamustehtäviä ja olen muun muassa toiminut Maalahden kunnanvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2009-2012. Esimerkkinä nykyisistä tehtävistäni on luottamustoimi Svenska kulturfonden -järjestön hallituksen jäsenenä.

Vapaa-aikanani tykkään kuntoilla (jääkiekko, hiihto, curling). Minulla on myös osaomistajuus kahdessa ravihevosessa, mikä tuo mukavaa vastapainoa työlleni.

Nimi: Ollikainen Mikko
Syntymävuosi: 1977
Vaalipiiri: Vaasan vaalipiiri
Kotipaikka: Maalahti
Titteli: Kunnanjohtaja
Sähköposti: mikko.ollikainen@multi.fi
Puhelinnumero: 050-5615861
www: https://www.mikko.nu
Jäsenenä:
Svenska Seniorer
Svenska Seniorer
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu