Näytä video
58

Österdahl Marjo

"Rohkeasti ja vahvasti Pohjanmaan puolesta"

Kahden lapsen äiti, suomenkielinen, mutta työskentelen vahvasti ja ylpeästi kaksikielisyyden puolesta, kauppatieteiden maisteri, energinen, yritteliäs, positiivinen, tasa-arvoisuus on keskeisimpiä arvojani. Työskentelen vähittäiskaupan alalla ja paikallispolitiikka on ”harrastukseni”.

Nimi: Österdahl Marjo
Syntymävuosi: 1985
Vaalipiiri: Vaasan vaalipiiri
Kotipaikka: Närpiö
Titteli: Tavaratalopäällikkö, KTM
Sähköposti: marjo.osterdahl@pp.inet.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Kieli

Haluan, että sinä ja lapsesi voitte elää ja vaikuttaa Suomessa ruotsinkielellä - aidosti. Tahdon, että kaksikielisyyden tärkeys ja arvo tunnustetaan ja ruotsinkielen asema varmistetaan. Kaikilla tulisi olla oikeus käyttää omaa äidinkieltään ja saada palvelua sillä kielellä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Elävä maaseutu

Minun Suomessani voit halutessasi valita asua ja vaikuttaa myös kaupunkikeskittymien ulkopuolella, sillä minun Suomessani maaseutu on resurssi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Maailman lapsiystävällisin maa

Yksi tärkeimmistä teemoista minulle on RKP:n tavoite, että Suomi olisi maailman lapsiystävällisin maa. Saavuttaaksemme sen pitää vanhemmilla olla mahdollisuus joustavasti yhdistää työ- ja perhe-elämä. Meidän tarvitsee myös uudistaa perhevapaajärjestelmämme 6+6+6 mallin mukaisesti. Kaiken päätöksenteon pohjana tulisi olla etukäteen tehty vaikuttavuusarviointi lasten kannalta ja lapsi- ja perhetyö tulisi priorisoida.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu