Näytä video
196

Salmi Kari

"Mieluummin verkostoja kuin vallihautoja"

Olen prikaatikenraali (eläkkeellä vuodesta 2014), pienyrittäjä ja perheenisä. Minulle tärkeitä teemoja ovat turvallisuus, ympäristö, perhe, yrittäjyys ja työllisyys, koulutus, tutkimus, kieli ja kulttuuri. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu kitaranrakennus, käsityöt, musiikki ja perhokalastus.

Nimi: Salmi Kari
Syntymävuosi: 1960
Vaalipiiri: Helsingin vaalipiiri
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Prikaatikenraali (res), toimitusjohtaja
www: https://salmenkalle.blogspot.com

Vaaliteemat

Uskottava puolustus

Uskottava puolustus pohjautuu kansalliseen maanpuolustustahtoon, osaamiseen ja moderniin kalustoon sekä kansainväliseen yhteistyöhön luotettujen kumppaneiden kanssa. Suomen tulee olla jäsenenä niissä länsimaisissa organisaatioissa, joissa tehdään Suomeen vaikuttavia päätöksiä. Kts. blogikirjoitukseni uskottavasta kansallisesta puolustuksesta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Pääosa uusista työpaikoista syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Usein sen ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen on kynnys kaikkein suurin. Tätä on merkittävästi helpotettava mm. turhaa byrokratiaa karsimalla ja mahdollistamalla työnantajan ja työntekijän paikallinen sopiminen.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulu ja koulutus

Suomen kilpailukyky on riippuvainen osaamisesta. Koulutuksen tulisi vahvan perusopetuksen lisäksi tukea entistä paremmin yksilöllistä kehitystä ja joustavaa etenemistä opinnoissa. Suomi tarvitsee sekä laajaa yleissivistystä että korkeatasoisia erityisasiantuntijoita. Suomesta tulee saada houkutteleva myös kansainvälisille opiskelijoille ja tutkijoille sekä mahdollistaa heidän työllistymisensä Suomessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu