Näytä video
14

Schauman Ida

"En anna vaalilupauksia mutta lupaan edistää ­lisää työpaikkoja, enemmän investointeja koulutukseen sekä tasa-arvoa hallitus­neuvotteluissa ja eduskunnassa"

Olen Ida Schauman ja haluan olla edustajasi eduskunnassa. Määrittelen itseni itsenäisesti ajattelevaksi sosiaaliliberaaliksi feministiksi.

Huhtikuussa 2017 lähemmäs tuhat turkulaista valitsi minut edustajakseen Turun kaupunginvaltuustoon. Tehtävä on mielenkiintoinen ja vaativa.

Siitä lähtien edustan myös RKP:tä Turun kaupunginhallituksessa. Työelämässä olen muun muassa toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana, eduskunta-avustajana sekä viestintäkonsulttina. Nykyisin toimin Suomen Pakolaisavun vaikuttamistyön päällikkönä.

Olen aina ollut kiinnostunut ympäröivästä maailmasta. Jotkut sanovat ettei maailmaa voi muuttaa. Pidän päättäväisesti kiinni siitä, että maailmaa voi muuttaa, kaikki muu olisi periksi antamista. Täytyy vain olla tarpeeksi kärsivällisyyttä, kunnianhimoa ja sitoutumista.

Nimi: Schauman Ida
Syntymävuosi: 1989
Vaalipiiri: Varsinais-Suomen vaalipiiri
Kotipaikka: Turku
Titteli: Vaikuttamisen päällikkö
Sähköposti: ida.schauman@gmail.com
Puhelinnumero: 0401824969
www: https://www.idaschauman.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Vaaliteemat

Työ ja yrittäjyys

Vaikka yhä useammalla on työtä, olemme vieläkin muita pohjoismaita jäljessä. Tällä hetkellä 75-80% ruotsalaisista, tanskalaisista ja norjalaisista on työelämässä mutta vain 72% suomalaisista. Jokainen lisäprosentti työtä tekeviä tuo miljardin valtion kassaan.

Saavuttaaksemme muiden pohjoismaiden tason, meidän pitää tehdä sekä palkkaamisesta että työn vastaanottamisesta helpompaa. Meidän pitää myös uskaltaa investoida kasvuun ja panostaa toimivaan infrastruktuuriin ja koulutettuun työvoimaan. Kasvu ei saa myöskään tapahtua ilmaston kustannuksella koska ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste. Jokainen uusi työpaikka on voitto meille kaikille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulu ja koulutus

Suomi ei tule koskaan kilpailemaan matalilla palkoilla vaan osaaminen on vahvin valttimme. Hallitus on tehnyt ennätyksellisen suuria leikkauksia koulutukseen, tämä on kuin ampuisimme itseämme jalkaan.

Leikkausten sijaan, meidän pitää panostaa koulutukseen ja varmistaa, että Suomessa on maailman paras koulu myös tulevaisuudessa.
Meidän on tehtävä kaikkemme, että tutkijoiden aivovuoto loppuisi ja osoitettava, että Suomi on edelleen halukas investoimaan uuteen tietoon. Meidän on varmistettava, että koulutuksella on vahvempi yhteys työelämään ja meidän pitää kannustaa niitä opiskelijoita, jotka pystyvät yhdistämään työn ja opiskelun. Jokainen investointi osaamiseen maksaa itsensä takaisin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvoinen Suomi

Suomi on pieni maa ja pärjätäksemme tarvitsemme jokaisen panoksen. Epätasa-arvo ja syrjintä estävät kehityksemme - meillä ei ole varaa siihen että joku jää ulkopuolelle siitä syystä että hän voi huonosti eikä saa sitä tukea mitä hän tarvitsisi.

Siksi en voi hyväksyä hallituksen sote-uudistusta, koska se lisäisi eriarvoisuutta. En voi myöskään ymmärtää, että vuonna 2019 kohtelemme vieläkin naisia ja miehiä eri tavalla työmarkkinoilla. Tiedän, että tarvitsemme kansainvälistä osaamista ja en tule koskaan hyväksymään rasismia tai syrjintää. Olemme kaikki erilaisia ja se on vahvuutemme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu