Näytä video
280

Seppälä Heidi

"Haluan, osaan ja uskallan! Lupaan tehdä parhaani ja hyödyntää kaiken tiedon, mikä minulla on käytettävissä. Lupaan ottaa asioista selvää, kuunnella kaikkia osapuolia ja vaikuttaa asioihin niin, että voimme tehdä ihmisläheisiä päätöksiä. Tarvitsemme enemmän välittämisten kulttuuria. "

Olen poliitikko Vihdistä, kansainvälisen yrityksen asiakkuuspäällikkö ja kaksikielisen uusioperheen äiti. Olen naimisissa luomuviljelijän kanssa. Välittävä, luotettava, rohkea ja vastuullinen - näin ulkopuoliset kuvailevat minua. Olen aikaansaava ja hyvä pitämään monta palloa ilmassa samaan aikaan. Kasvoin täysin suomekielisessä perheessä mutta minulle annettiin mahdollisuus käydä koulupolkuni ruotsiksi.

Nimi: Seppälä Heidi
Syntymävuosi: 1982
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Titteli: Asiakkuuspäällikkö
Sähköposti: heidi.susanna.seppala@gmail.com
Puhelinnumero: 0503615720
www: https://www.heidiseppala.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Maailman lapsiystävällisin maa

Liian moni lapsi uhkaa syrjäytyä Suomessa - haluan tehdä töitä sen eteen, että tämä määrä laskee ja yhä useampi perhe voi paremmin. Haluan tehdä töitä sen eteen, että perhe- ja työelämän yhteensovittaminen on helpompaa. Olen itse äiti keskellä uraa ja tiedän miten vaikeata arjen palapeli voi olla. Tarvitsemme enemmän joustavuutta. Tarvitsemme perhevapaauudistuksen (6+6+6 malli), joka paremmin ottaa huomioon erilaiset perheet ja heidän arjen tarpeitaan. Suomen lapsiystävällisimmässä maassa kaikille on tarjolla hyvä ja tasa-arvoinen koulupolku. Tarjoamme kaikille lapsille mahdollisuuden yhteen harrastukseen, sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Tavoitteena pitää olla, että esikoulu muuttuu kaksivuotiseksi - sitä kautta tuemme lapsen menestystä koulussa ja myöhemmin elämässä. Teemme päätöksiä, joiden lähtökohta on aina lapsen ja nuoren etu. Haluan että kaikessa lapsia ja nuoria koskevassa päätöksenteossa käytetään lapsivaikutusten arviointia. Tarvitsemme kansallisen lapsistrategian, joka on enemmän kuin pelkkä paperi - tarvitsemme konkreettisia toimenpiteitä. Vain niiden kautta voimme kutsua Suomea maailman lapsiystävällisimmäksi maaksi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Haluan olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa työ ja yrittäjyys luovat hyvinvointia yhteiskunnalla ja yksilölle. Haluan tehdä töitä tasa-arvoisempien eläkkeiden puolesta. Työn vastaanottamisen pitää aina olla kannattavampaa kuin siitä kieltäytyminen. Tarvitsemme enemmän joustavuutta perhe- ja työelämän yhteensovittamiseen. Tarvitsemme verotuksen, joka edistää yrittäjyyttä ja tukee yrittäjiä. Tarvitsemme tuloverotuksen, jonka lähtökohta on, että kaikille jää enemmän käteen. Meidän pitää huolehtia siitä, että yrittäjällä on samat oikeudet sosiaaliturvaan kuin palkansaajalla. Meidän pitää satsata yrittäjien terveyteen. Meidän pitää luoda työpaikkoja koska työ luo hyvinvointia. Ainoa avain Suomen menestykseen on luoda paremmat edellytykset yrittäjille. Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen pitää olla helpompaa. Meidän on päästävä eroon turhasta byrokratiasta. Enemmän "kaikki on mahdollista-asennetta"!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Elävä maaseutu

Kaupungistuminen ei ole ainoa suunta, ja haluankin että tarjoamme kestävämpiä vaihtoehtoja myös maaseudulla asumiseen. Kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelu on turhaa - voimme kehittää molempia. Haluan että tuemme ja luomme hyviä edellytyksiä asua ja ansaita leipänsä maaseudulla. Kaavoituksen, hyvien yhteyksien ja infrastruktuurin kautta voimme turvata elinvoiman. Meidän pitää rakentaa hyviä mahdollisuuksia maaseudulla rakentamiseen ja asumiseen. Meidän pitää vahvistaa tuottajien roolia elintarvikeketjussa ja satsata lähiruokaan ja vahvempaan kuluttajatietoisuuteen. Haluan että käytämme enemmän lähiruokaa esim. kouluissamme. Meidän pitää hoitaa metsiämme taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla, ja niin että ne sekä luovat hyvinvointia että toimivat hiilinieluna ja hidastavat ilmaston lämpenemistä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu