Näytä video
281

Sigfrids Frida

"Kestävä ääni politiikassa."

Nimeni on Frida Sigfrids ja olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä. Opiskelen myös julkista johtajuutta maisteritasolla. Päätin lähteä ehdolle eduskuntavaaleissa koska haluan palauttaa tulevaisuudenuskon nuorille Suomessa. Koen että nuorten keskuudessa ollaan hyvin huolestuneita oman, mutta myös tulevien sukupolvien, tulevaisuudesta. Siksi haluan olla mukana työstämässä nuorten tulevaisuudenuskoa siihen, että myös meillä on planeetta, jolla asua tulevaisuudessa, että myös me saamme jäädä eläkkeelle olematta ylivelkaantuneita, ja jotta myös meidän lapsemme saavat maksuttoman koulutuksen ja laadukasta sairaalahoitoa.

Nimi: Sigfrids Frida
Syntymävuosi: 1996
Vaalipiiri: Uudenmaan vaalipiiri
Kotipaikka: Borgå
Titteli: Politices kandidat, Studerande
Sähköposti: frida.sigfrids@su.fi
Puhelinnumero: 0405910874
www: https://www.fridasigfrids.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Vaaliteemat

Ilmasto ja ympäristö

Seuraavat 10-20 vuotta tulevat ratkaisemaan, pystymmekö rajoittamaan ilmaston lämpenemisen alle 1,5°C, joka on kriittinen raja planeettamme tulevaisuutta ajatellen. Tämä tarkoittaa sitä että tulevalla eduskunnalla ja hallituksella tulee olemaan ratkaiseva rooli ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos emme seuraavan hallituskauden aikana saa aikaiseksi toimia, päätökset tulevat kostautumaan seuraaville sukupolville. Siksi haluan tehdä töitä sen eteen että Suomen nettopäästöt ovat alle nollan vuonna 2030 ja että Suomi nostaa ilmaston agendalle puheenjohtajakaudellaan EU:ssa syksyllä 2019.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulu ja koulutus

Nykyinen eduskunta ei ole panostanut koulutukseen eikä tutkimukseen ja haluan että seuraava eduskunta tekee päinvastoin. Suomi on aikaisemmin onnistunut menestykkäästi koulutuksessa mutta Suomen kultakausi on ohi, jos emme ryhdy toimenpiteisiin. Haluan nostaa Suomen takaisin kartalle johtavana koulutuksen ja tutkimuksen osaajana. Koko maamme makaa koulutuksen varassa ja haluan että kaikilla on oikeus hyvälaatuiseen ja ilmaiseen koulutukseen. Siksi haluan tehdä töitä maksuttoman toisen asteen eteen niin, että kaikilla olisi samat mahdollisuudet jatkaa koulutusta myös peruskoulutuksen jälkeen riippumatta sosioekonomisesta taustasta. Haluaisin myös että kaikki oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta saisivat tehdä töitä terveessä koulurakennuksessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hoito ja hoiva

Haluan panostaa nuorten hyvinvointiin koska nuoret tänään voivat entistä huonommin niin henkisesti kuin fyysisesti.Haluan palauttaa turvallisuuden tunteen, jossa kaikki uskaltavat uskoa, että he saavat sairaalahoitoa jos he sitä tarvitsevat äidinkielestä tai kotikunnasta riippumatta. Tarvitsemme kestäviä ratkaisuja hoidossa, emme lisää byrokratiaa. Siksi haluan tehdä töitä sen eteen että perustetaan enemmän matalan kynnyksen vaihtoehtoja psykologisille palveluille ja että kaikilla vanhuksilla olisi oikeus arvokkaaseen ikääntymiseen ja että he saavat tarvitsemaansa tukea arjessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu