Näytä video
55

Somppi Sari

"Haluan antaa kaikille saman mahdollisuuden turvallisuuteen. Turvallisuuden tunne on meille oikeus riippumatta siitä, keitä me olemme. Turvallinen yhteiskunta on hyvinvoiva yhteiskunta."

Nimeni on Sari Somppi ja olen Rkp:n ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2019 Vaasan vaalipiirissä.
Olen kotoisin ja asun myös tällä hetkellä Vaasassa. Olen koulutukseltani kehityspsykologi ja kriminologi. Olen tehnyt paljon töitä kriminaalihuollon parissa ja ollut töissä Häktet Huddingessä Ruotsissa ja Vaasan vankilassa. Toimin nyt aluejohtajana rikosuhripäivystyksessä ja olen työni kautta perehtynyt paljon perheväkivaltaan liittyviin kysymyksiin. Sen lisäksi saan kohta kolmannen maisteritutkintoni, tällä kertaa valmistun psykologiksi.
Olen aktiivinen politiikassa ja olen muun muuassa edustaja Vaasan kaupunginvaltuustossa ja Svenska Kvinnoförbundetin hallituksessa.

Nimi: Somppi Sari
Syntymävuosi: 1982
Vaalipiiri: Vaasan vaalipiiri
Kotipaikka: Vaasa
Titteli: Kriminologi ja aluejohtaja
Sähköposti: sari.somppi@gmail.com
Puhelinnumero: 0445575246
www: https://sarisomppi.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Turvallisuus

Ihmisten oikeusturva ja luottamus turvallisuuteen ovat turvallisen yhteiskunnan perusta. Antamalla poliisille enemmän resursseja voimme luoda entistäkin turvallisemman yhteiskunnan, samalla kun poliisien resurssien lisääminen nopeuttaa rikosprosessia ja vähentää rikollisuutta.
Turvallisuutta edistää myös sosiaalinen kontrolli ja hyvä aluesuunittelu. Tämä tarkoittaa, että me hyvällä suunnittelulla voimme rakentaa myös fyysisesti turvallisen yhteiskunnan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hoito ja hoiva

Haluan antaa kaikille mahdollisuuden laadukkaaseen sairaanhoitoon, hyvään vanhustenhoitoon ja ennaltaehkäistä syrjiytymistä.
Turvallisuuden tunne on erityisen tärkeää kun oma tai läheisen terveys pettää. Meidän on pystyttävä luottaa siihen, että saamme laadukasta sairaanhoitoa omalla äidinkielellämme. Haluan antaa kaikille saman laadukkaan mahdollisuuden sairaanhoitoon. Meidän on vähennettävä ihmisten välisiä terveyseroja ja ylläpitää hyvä potilasturva.
Vanhustenhoito on otettava ihmisarvoa paremmin huomioon ja meidän on nähtävä ihminen ja ihmisen eri tarpeita. Meidän on lisättävä vanhusten hyvinvointia ja toimintakykyä sekä osallistuttaa heitä paremmin yhteiskuntaan.
Meidän tulee ennaltaehkäistä syrjäytymistä, vieraantumista ja mielenterveysongelmia edistämällä työllisyyttä sekä tarjoamalla koulutusmahdollisuuksia ja työpaikkoja kaiken ikäisille. Toimeentulo edistää asukkaiden hyvinvoinninkokemusta. Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tulee tehdä niin aikaisessa vaiheessa kuin mahdollista ennen kuin ihmiset pääsevät syrjäytymään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvoinen Suomi

Haluan tehdä töitä tasa-arvoisen Suomen puolesta. Mikään ei tulisi vaikuttaa siihen, miten sinua kohdellaan yhteiskunnassa.
Haluan nähdä tasa-arvoisemman perhepolitiikan jossa vanhemmat voivat tehdä töitä joustavammin yhdistäkseen perhe-elämää ja työelämää. Haluan nähdä perhevapaissa 6+6+6 mallin, jossa isä ja äiti voivat jakaa vastuuta tasa-arvoisemmin ja päättää omista perhevapaistaan. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että kukaan osapuolista ei tarvitsisi jäädä työelämästä vapaalle niin pitkälle ajaksi että se vaikuttaisi isosti eläkkeeseen.
Haluan myös että kaikilla on tasa-arvoinen oikeus hyvääm terveyteen sekä fyysisesti ja psyykkisesti.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu