Näytä video
16

Wikman Calle

"#Koulutuslupaus - Mutta oikeasti tällä kertaa!"

Olen 25-vuotias ja opiskelen fysiikkaa Åbo Akademissa. Olen jäsenenä Paraisten kulttuurilautakunnassa sekä Åbo Akademin ylioppilaskunnan valtuustossa. Vapaa-ajallani olen partiolainen ja harrastan musiikkia. Kutsun itseäni myös elektronisen urheilun fanaatikoksi.

Nimi: Wikman Calle
Syntymävuosi: 1993
Vaalipiiri: Varsinais-Suomen vaalipiiri
Kotipaikka: Parainen
Sähköposti: zacharias.calle.wikman@gmail.com

Vaaliteemat

Koulu ja koulutus

Hyvä koulutus vaatii resursseja. Edellisen hallituksen koulutusleikkauksia ei voida hyväksyä ja ne ovat merkki pitkän tähtäimen näkökulman puutteesta. Leikkaukset näkyvät jo nyt opiskelijoiden lisääntyvistä mielenterveysongelmista. Onko oikeasti millään tavalla järkevää heittää jo valmiiksi loppuun palaneet opiskelijat työelämään?
Seuraavan hallituskauden aikana koulutuksen rahoitusta on nostettava.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmasto ja ympäristö

Suomen tulisi pyrkiä sekä energiaomavaraiseksi että hiilineutraaliksi maaksi.
Tähän pääsemme tukemalla energiainnovaatioita sekä teollisuuden että yksilöiden osalta. Suomen tulisi antaa porkkanoita puhdasta energiaa tukeville esimerkiksi tekemällä työtä sen eteen, ettei tarvitsisi erillistä toimintalupaa aurinkopaneeleille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoiva kansa

Kaikilla nuorilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa jotain mieluisaa, ehkäistäksemme syrjäytyminen ja tukeaksemme hyvinvointia. Tämä on erityisen tärkeää niiden kohdalla jotka eivät ole aloittaneet kolmannen asteen koulutusta tai päässeet kiinni työelämään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yhdessä enemmän

RKP:n eduskuntavaaliohjelma 2019

Tutustu