Spela video
183

Eriksson Kenneth

"Trygghet och stöd med förnuft och hjärta"

Jag är 58 år gammal kriminalöverkonstapel, som arbetar vid Helsingfors polisinrättning/ Organiserad brottslighet. Under min karriär har jag arbetat med grova våldsbrott, narkotika och människohandel. Jag har 3 pojkar varav en har intellektuell funktionsnedsättning. Jag har fungerat bla som ordförande för Kirkkonummen kehitysvammaisten tuki ry. Via mina erfarenheter vill jag lyfta fram några viktiga punkter.

Namn: Eriksson Kenneth
Födelseår: 1960
Valkrets: Helsingfors valkrets
Titel: kriminalöverkonstapel
E-post: kentsu60@hotmail.com
Tel: 0405535454

Viktiga politiska frågor

Trygghet

Helhetsomfattande säkerhet byggs upp av samarbete mellan olika myndigheter och instanser individuellt eller tillsammans bl.a. skolväsendet, polisen, socialväsendet och rättsväsendet.

Ingen skall falla utanför och ingen skall behöva leva i rädsla.

Alla har rätt till en säker vardag.En viktig del av tryggheten är också att få servicen på sitt modersmål.

Läs mer i vårt valprogram ›

Socialskydd och trygghet

De mest utsatta får inte glömmas bort. Personer i svaga positioner.Personer med intellektuell funktionsnedsättning skall få service enligt det behov de behöver.Alla barn skall erbjudas en jämlik chans att skola sig och få det stöd som behövs enligt livssituationen. De fullvuxna måste se till att barnen inte blir ensamma med sina problem.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ett seniorvänligt samhälle

Seniorerna skall ha chans att själv välja sin boendeform antingen i egen bostad eller servicehus. Samhälle måste kunna stödja den boendeform man väljer. Servicen måste vara uppbyggd så, att senioren kan känna sig trygg.

Läs mer i vårt valprogram ›

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig