Spela video
265

Hansson Viveca

"Om jag blir invald kommer jag göra allt för att psykiska vården skall få mera resurser och bli bättre. Jag kommer även göra allt för att globala uppvärmningen skall stanna på högst 1,5 graders uppvärmning. Det ja även kommer kämpa för är mera resurser till utbildningen och en bättre och mera jämlik utbildning. "

En tjej på 23 år som studerar fysioterapi i Helsingfors. Jag är uppvuxen i Esbo och har bott där hela mitt liv tills för ett halvt år sedan då jag flyttade till Helsingfors för att börja studera.  Jag tycker mycket om att utmana mig själv, testa på nya saker och vill förstå varför saker är som de är och vad man kan göra för att de skall bli bättre. 

Jag vill påverka och tycker det är viktigt att folkets röst hörs och att vi tar problemen på allvar. Jag ställer upp i valet eftersom det finns flera förändringar jag skulle vela se i vårt samhälle.

Namn: Hansson Viveca
Födelseår: 1996
Valkrets: Nylands valkrets
Hemort: Esbo
Titel: studerande
E-post: vive.hansson@hotmail.com
www: https://vivehansson.wixsite.com/vivecahansson
Medlem i :
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Viktiga politiska frågor

En välmående befolkning

Jag tycker det är viktigt att alla har möjlighet till fysiskt och psykiskt välmående.  Och tycker att det är viktigt att alla unga ska ha möjlighet till en meningsfull vardag som främjar de fysiska och psykiska välmående.
Jag tycker att vi borde sätta mera pengar på psykiskvård och satsa mera på förebyggande vård.
Det måste bli lättare att söka hjälp samt att få den hjälp man söker i Finland.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimat och miljö

Det är inte länge till vi kan hålla på som vi gör. Vi måste börja handla NU för att kunna stoppa klimatuppvärmningen. Vi enskilda individer kan hjälpa till men nu krävs det stora förändringar där regeringen måste ta tag i saken och begränsa utsläpp.
Jag vill se ett Finland som jobbar för att stoppa klimatuppvärmningen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Skola och utbildning

Det som barn och unga lär sig i grundskolan bär de med sig hela livet, och därför är det viktigt med en högkvalitativ utbildning. Det är dagens elever som kommer ta hand om samhället i framtiden.

Nya systemet för att bli antagen till högskolor utsätter de unga för mera press och gör det mera ojämlikt.
Det har visat sig att pojkar har större risk för att bli marginaliserade och flickorna har högre sannolikhet för att bli utbrända.
Jag vill att alla skall ha samma förutsättningar då det kommer till utbildning. Inlärning borde vara något som är positivt och inte stressframkallande.

Läs mer i vårt valprogram ›

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig