Spela video
22

Kaskiluoto Viljami

"Jag lovar att vara anträffbar och inte förskansa mig till mitt arbetsrum. Jag vill fatta beslut som är baserade på forskning, inte på rykten. Jag vill ge min tid till dig och Finland. "

Jag är en 24-årig student från Tammerfors som kandiderade för att ge en röst till liberalism i Birkaland: SFP är inte bara ett språkparti för en minoritet.

Som person uppskattar jag trovärdighet och förmågan att tänka kritiskt. Som politiker uppskattar jag jämställdhet och renhårighet samt frihet och ansvar.

Namn: Kaskiluoto Viljami
Födelseår: 1994
Valkrets: Birkalands valkrets
Hemort: Tammefors
Titel: studerande
Medlem i :
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Viktiga politiska frågor

Skola och utbildning

Att nedskära eller att skrämma med nedskärningar är oansvarig eftersom högutbildad arbetskraft är Finlands enda sätt att konkurrera på de globala marknader.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimat och miljö

Min generation är den första som kommer att se klimatförändringens konkreta skador och den sista som kan göra något för saken. Därför är det viktigt att börja fatta de politiska beslut som behövs nu – viljan och möjligheter har vi redan.

Läs mer i vårt valprogram ›

Utrikespolitik

Vi ska vara stolta över Finland: vi har gjort så mycket och vi ska fortsätta göra det så att vi sätter ett bra exempel i världen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig