Spela video
10

Laine Sixten

"För Skärgården i Tiden"

Jag föddes i Hangö, men växte upp i en fiskarfamilj, tillsammans med mormor och morfar. Jag gick i skola i Rosala, via Dalsbruks högstaduim, vidare till Pargas yrkesskola och Mariehamns sjömansskola.
Efter sjömansskolan jobbade jag fyra år på Viking Line, och däremellan fullbordade jag min plikt i armén. Därefter for jag ut på de sju haven på Gustaf Erikson m/s Saggö.
Efter den sessionen så träffade jag Rita, och samtidigt hade jag som mål att förkovra mig i mitt yrke som kock och köksmästare, så vi flyttade till Stockholm. Där arbetade vi fyra år innan hemlängtan till Rosala blev för stor.
I skärgården rotade vi oss, vi började med eget, företag samtidigt som jag jobbade i Kasnäs fiskfabrik och senare på förbindelsebåtar.
I skärgården handlar det mycket om mångsyssleri för att få sitt levebröd, och det är just det som jag och Rita har gjort.

Namn: Laine Sixten
Födelseår: 1957
Valkrets: Egentliga Finlands valkrets
Hemort: Rosala
Titel: Egenföretagare
E-post: sixten.laine@gmail.com
Tel: 0400822408

Viktiga politiska frågor

En levande landsbygd

Staten måste ge folket förutsättningar att kunna leva och bo i skärgården, med goda förbindelser och fungerande kommunikationer.

Läs mer i vårt valprogram ›

Arbete och företagande

Minska på byråkratin för att underlätta för småföretagare och för unga att starta upp verksamhet. Byråkratin får inte vara en broms i samhället. Beskattningen och reglementet behöver vara anpassat.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ett seniorvänligt samhälle

De människor som idag behöver bästa möjliga vård och omsorg, är de människor som har byggt upp landet efter kriget till det välfärdssamhälle vi har idag.
Offentlig och privat äldreomsorg behöver gemensamma spelregler.

Läs mer i vårt valprogram ›

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig