Spela video
51

Ollikainen Mikko

"Hela Österbottens kandidat Mitt hjärta finns i Österbotten och jag är beredd att ta ett ansvar för att helhjärtat föra Österbottens talan i både stora och mindre frågor på den nationella arenan."

Mitt namn är Mikko Ollikainen, 41-årig småbarnsfar från Malax där jag lever med min sambo och två barn, 3 och 5 år. Jag arbetar som kommundirektör i Vörå.

Till utbildningen är jag är klasslärare och journalist. Jag har bland annat jobbat som klasslärare i Övermalax skola, men även som redaktör på Vasabladet och Svenska Yle.

Jag har alltid varit samhällsintresserad. I samhälleliga uppdrag har jag jobbat sedan 2009 då jag började arbeta som specialmedarbetare åt minister Stefan Wallin. Efter det har jag arbetat som regiondirektör på SFP, vikarierande kommundirektör i Malax samt Sote-utredare i Österbotten.

Jag har under årens lopp haft flera förtroendeuppdrag, bland annat fullmäktigeordförande i Malax kommun under åren 2009-2012. Exempel på nuvarande uppdrag är medlem i Svenska kulturfondens styrelse.

På min fritid tycker jag om att motionera (hockey, skidåkning och curling). Är delägare i två travhästar och det ger mig avkoppling och spänning i livet.

Namn: Ollikainen Mikko
Födelseår: 1977
Valkrets: Vasa valkrets
Hemort: Malax
Titel: Kommundirektör
www: https://www.mikko.nu
Medlem i :
Svenska Seniorer
Svenska Seniorer
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Viktiga politiska frågor

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig