Spela video
16

Wikman Calle

"#Koulutuslupaus - Men påriktigt den här gången!"

25 år gammal. Studerar fysik vid Åbo Akademi. Sitter i kulturnämnden i Pargas och i Åbo Akademis Studentkårs fullmäktige. På fritiden är jag aktiv inom scouten och sysslar med musik. Esport fanatiker.

Namn: Wikman Calle
Födelseår: 1993
Valkrets: Egentliga Finlands valkrets
Hemort: Pargas
Titel: Studerande
E-post: zacharias.calle.wikman@gmail.com
Medlem i :
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Viktiga politiska frågor

Skola och utbildning

God utbildning kräver resurser. Förra regeringens nedskärningar i utbildningen är under all kritik och visar på en saknad av långsiktigt tänkande. Dessa nedskärningar har redan märkts i en markant ökning av studerandes psykiska ohälsa. Är det faktiskt ändamålsenligt att kasta ut en massa redan utbrända ungdomar i arbetslivet?
Under nästa regeringsperiod bör finansieringen ökas för utbildningen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimat och miljö

Finland skall satsa på att bli ett både energioberoende och koldioxidneutralt land. Detta genom att sporra energinnovationer både för industrin och privatpersoner. Finland borde ge morot för ren energi t.ex. jobba nationellt för att man inte skall behöva ha åtgärdstillstånd för solpaneler.

Läs mer i vårt valprogram ›

En välmående befolkning

Alla ungdomar skall ha tillgång till en hobby som passar dem för att förebygga utrfrysning och främja välmående. Detta är speciellt viktigt för dem som inte börjat tredje stadiet eller sluppit ut i arbetslivet.

Läs mer i vårt valprogram ›

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig