Spela video
18

Wulff Nicke

"För barnens bästa, till vardags och i riksdagen. Samarbete ger resultat"

Jag är en 43-årig familjefar. Till familjen hör min fru Anna, barnen Lotta och Lasse och min härliga hund Felix. Vi bor i en radhuslägenhet i Svalberga i östra Åbo. Jag är en infödd Åbobo med en helt tvåspråkig bakgrund. Min mammas släkt kommer från Terijoki i Karelen medan pappas släkt kommer från Nagu, Kvivlax och Krok byar.

Till mitt yrke är jag en glad och nöjd rektor för Cygnaeus skola och Braheskolan, skolor som växer och som i nästa läsår är uppe i över 500 elever och 40 i personalen. Det är ett arbete som kräver engagemang, intresse och stort hjärta.

har stort intresse för barn- och ungdomsidrott och fungerar som tränare för Turun Slalomseura och handbolls-föreningen ÅIFK. Jag verkar som SFP:s gruppordförande i Åbo stadsfullmäktige, ett givande arbete som ger god insyn i hur vardagspolitiken i vår stad fungerar.

Pga. mitt yrke och mina intressen ligger min fokus på utbildningsfrågor och barnens, ungdomarnas och familjer-nas välmående. Annat viktigt för mig är en fungerande tvåspråkighet, där alla kan leva på sitt modersmål. Vi skall alla tro på en bättre framtid, samarbete ger resultat

Namn: Wulff Nicke
Födelseår: 1975
Valkrets: Egentliga Finlands valkrets
Hemort: Åbo
Titel: Rektor
E-post: nicke.wulff@turku.fi
Tel: 040-6704248
www: https://www.nickewulff.fi

Viktiga politiska frågor

Mera tillsammans

SFP:s RIKSDAGSVALSPROGRAM 2019

Bekanta dig